Tips

Voorkom nekletsel. Bent u al ‘op de hoogte’?

  • Zet uw stoel rechtop;
  • Stel uw hoofdsteun op de juiste hoogte af; de bovenkant van de hoofdsteun is gelijk aan de bovenkant van uw hoofd en de afstand tussen hoofd en hoofdsteun is kleiner dan 4 cm;
  • Herhaal dit als er iemand anders op uw stoel heeft gezeten;
  • Vraag uw passagiers bij het instappen hun hoofdsteun
    af te stellen op de juiste hoogte;
  • Als u een aanrijding ziet aankomen, kunt u het beste uw achterhoofd met kracht tegen de hoofdsteun duwen. Blijf daarbij recht vooruit kijken, strek uw armen houd het stuur of dashboard stevig vast.

“Sterretje” in uw autoruit?

Kosteloze reparatie bij uitgebreide en beperkte cascodekking. Op uw groene kaart vindt u de informatie. Tip: zorg dat u de groene kaart bij u heeft in het verkeer.

Autoschade? Wat te doen bij een aanrijding?

Bij een verkeersongeval vult u het Europees Schadeformulier in. Wij adviseren u het originele Europees Schadeformulier – dat uit twee delen bestaat – altijd bij u te hebben in het verkeer.

Auto gestolen? Bel direct het Vermiste Auto Register V.A.R.!

Stel u wilt ’s morgens in uw auto stappen, maar die staat er niet meer. Wat moet u doen? Bel het V.A.R. via het alarmnummer (055) 7410001.

De autocriminaliteit in Nederland rijst de pan uit. Jaarlijks worden er tienduizenden auto’s gestolen. Gemiddeld wordt maar de helft daarvan teruggevonden. Om meer auto’s te kunnen terugvinden is het V.A.R. – het Vermiste Auto Register – opgezet.

Waarom het V.A.R. bellen?

Via het V.A.R .wordt de diefstal van uw auto binnen enkele seconden geregistreerd in een centraal register dat de politie via een computer 24 uur per dag, 7 dagen in de week kan inzien. De eerste uren na de diefstal is de pakkans namelijk het grootst. Dus hoe sneller u belt, hoe groter de kans dat uw auto teruggevonden wordt.

Ook als u niet tegen diefstal verzekerd bent, kunt u toch gebruik maken van het V.A.R.

Bovendien kunnen ook vermiste motoren, caravans of aanhangers in het Var geregistreerd worden.

Altijd aangifte doen.

Bel na diefstal van uw voertuig dus altijd meteen het V.A.R. En nogmaals: snelheid is daarbij heel belangrijk. Te lang wachten kan betekenen dat uw voertuig al over de grens verdwenen is. Doe natuurlijk ook zo snel mogelijk aangifte bij de politie!

Kosten.

Registratie in het V.A.R. is kosteloos als uw voertuig tegen diefstal is verzekerd. Is dat niet zo, dan wordt bij het terugvinden een – gering – bedrag in rekening gebracht.

Initiatiefnemers.

Het V.A.R. is een samenwerkingsverband van het Verbond voor Verzekeraars, de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen, de B.O.V.A.G. afdeling Autoverhuur en-leasing, de Rijksdienst voor het Wegverkeer en het R.D.C. Datacentrum.

Voor bromfietsen en bromscooters: meld diefstal online via www.stichtingvbv.nl.